E-books in de kijker

5 tips voor een eenvoudige start

In dit e-book vind je 5 tips die jou op weg zetten naar een leven met minder pijn, minder klachten, waardoor je je energieker gaat voelen en bewust gezondere keuzes zal maken terwijl je blijft genieten van al het leuks en lekkers van het leven.

Je voelt je simpelweg ‘goed in je vel’. Meer info »

Rust en ontspanning creëren bij je kind.

In dit e-book verzamelde ik concrete tips die je kind (en jezelf) tot rust brengen. Deze tips hebben zowel overdag als ‘s nachts effect en zijn eenvoudig en onmiddellijk toepasbaar voor alle leeftijden.

We beïnvloeden zo op een natuurlijke manier het brein, het lijfje en vooral het welbevinden van je kind. Meer info »

Gratis tools

Je leefstijl aanpassen is niet eenvoudig.

Een gewoonte inbouwen of aanpassen kost moeite en tijd.

Om je hierbij te helpen, stel ik een paar tools ter beschikking.

Visualiseren, plannen, concretiseren… kleine hulpjes kunnen net dat verschil maken. Probeer de tools en evalueer of ze jou ondersteunen.

Ook in de App Store kan je een aantal tools vinden die je kunnen helpen.

Heb je dus liever alle info centraal op je telefoon, dan kan je ook daar op zoek naar ondersteuning.

Deze apps evolueren zeer snel, op mijn Instagram account geef ik af en toe tips of wat extra info.

Aan jou om uit te proberen wat bij jou past. Succes 

Groentenkalender

Meer variatie aanbrengen in je eetpatroon kan best moeilijk zijn.

Vaak bereiden we steeds weer dezelfde groenten, ondanks dat het aanbod per seizoen varieert en enorm breed is. Iedere groente bevat andere vitaminen en mineralen en we hebben ze allemaal nodig.

Laat je inspireren door mijn groentenkalenders, neem ze er bij tijdens je maaltijdplanning of wanneer je naar de winkel gaat. Lukt het jou om binnen 3 maanden tijd alle groenten te schrappen van het lijstje?

Maaltijdplanner ‘Wat eten we vandaag’

Krijg je geregeld de kriebels van die steeds terugkerende vraag? Wil jij graag rust in je hoofd, wetende dat je niet meer dagelijks iets hoeft te bedenken en naar de winkel moet rennen? 

Lukt het je niet om variatie aan te brengen in je maaltijden om een gezond eetpatroon te creëren? Een maaltijdplanning kan je bij dit alles helpen. Neem één of twee keer per week de tijd om je maaltijden te plannen en haal er je voordeel en je rust uit. In een oogopslag zie je wat je nodig hebt die week en hoe gevarieerd en gezondje eet.

Onthoud dat perfectie niet hoeft, 80% is dik oké. Misschien kan minder voedsel verspilling en budgettering een extra stimulans zijn? Ik voeg alvast een bewegingplanner toe, misschien kan dit een volgende stap zijn?

 

Habit tracker

Gewoontes invoeren of aanpassen is een werk van lange duur. Het neemt sowieso een aantal weken in beslag (minimum21dagen) om een gewoonte te automatiseren.

Het visualiseren van je gewoontes via een tracker kan je hierbij helpen. Door een overzicht te maken, merk je je sterke en zwakke punten. Soms werkt het beter om je gewoontes en je doelen lichtjes aan te passen, in stapjes tewerken. Misschien motiveert het jou om een blad vol vinkjes te zien hangen in de keuken? Misschien kan je je tracker in je papieren agenda stoppen?

Ga een challenge aan met je vriendin, je therapeut of jezelf?Af en toe jezelf eens belonen kan ook extra motiverend werken.