kine aanbod

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk : ‘ De bevordering van genezing ( revalidatie ) door het (laten) verrichten van specifieke bewegingen ‘

Hierbij wordt het steun- en bewegingsapparaat van de mens behandeld met als doel het verbeteren van beweeglijkheid, verminderen van pijn, functionaliteit herwinnen…

Ik gebruik hierbij verschillende technieken, zowel manuele technieken als

oefentherapie, taping, bewegingsadviezen…

We starten de therapie altijd met een vraaggesprek en specifiek onderzoek, waarna we een behandelplan opstellen dat telkens geëvalueerd en eventueel bijgesteld wordt.

Ik optimaliseer graag mijn therapie door het integreren van andere, complementaire therapieën zoals de o.a. de orthomoleculaire therapie; dit steeds in overleg met de patiënt.

Psychomotorische therapie bij kinderen

De psychomotorische therapie is een specialistisch deeldomein van de kinesitherapie. Hierbij richt ik mij op de algehele ontwikkeling van het kind. 

Er bestaat een complexe relatie tussen het brein, de psyche en gedrag motoriek. Hierbij spelen ook emotionele en sociale factoren een rol.

Door te bewegen, treden we in contact, kunnen we ons uitdrukken, leren we ons lichaam en de ruimte kennen. We kunnen ons oriënteren, ervaren onze grenzen en doen allerlei kennis op.

Tijdens de ontwikkeling van baby naar volwassene, speelt onze psychomotoriek dus een grote rol. Bij stoornissen kan je je lichaam niet altijd goed inschatten en vertrouwen. Je begrijpt het zelf niet altijd of je voelt je niet altijd begrepen.

Opnieuw gebruik ik oefeningen en technieken om het kind te stimuleren om positief te evolueren. Daarnaast geef ik individuele tips die zowel het kind als de omgeving kunnen ontlasten en is het belangrijk om inzicht te creëren in de problematiek, zowel voor de omgeving als voor het kind zelf.

psychomotorisch

Orthomoleculaire therapie

Hierbij ga ik de biochemische processen in je lichaam herstellen of optimaliseren via levensstijl en voeding in al zijn facetten.

Het symptoom of je klachten zijn nooit het échte probleem en daarom ga ik tijdens de anamnese samen met jou een film maken van je verleden.

Ik ga op zoek naar de opeenvolging van processen en de start van de verstoring hiervan.

Daarna maken we in overleg een plan van aanpak om het natuurlijk genezingsproces te stimuleren.

Hierbij maak ik gebruik van adviezen richting levensstijl, bioritme, bewegingscoaching, sociale interventies, voeding en eventueel voedingssupplementen.