blog 2 gezonder leven

Zoveel informatie over gezond leven. En iedereen lijkt de waarheid in pacht te hebben. Ik word er soms ook een beetje gek van. Ik ging trouwens orthomoleculaire therapie studeren omdat ik mij veel vragen stelde.
Want wat kon, mocht of wilde ik mijn patiënten adviseren ?
In mijn studies kinesitherapie werd niet heel diep ingegaan op voeding. Natuurlijk wel op leefstijl en beweging. Ook over slaap en mindset wist ik eigenlijk heel weinig.

Ik las heel veel boeken en deed een aantal bijscholingen, maar toch bleef ik met vragen zitten. Al voelde ik al lang dat je via voeding en leefstijl heel veel invloed kan uitoefenen, de orthomoleculaire therapie gaf mij zoveel nieuwe inzichten.
Ik ga je nu niet tot in de puntjes uitleggen wat orthomoleculaire therapie is. Ik vermoed dat jij liever inzicht krijgt in jouw gezondheid via uitleg en concrete tips. Tenslotte wil jij van je klachten af of zo gezond mogelijk door het leven gaan en heb je weinig aan veel theoretische uitleg van mijn studies. Waar zullen we starten ?

Dan toch maar bij je voeding. Je hoeft zeker nog niets aan te passen. Bekijk eens je voedingspatroon : noteer eens een weekje alles wat je eet en drinkt. Ja ook wat je drinkt, want die cola of dat wijntje bevatten natuurlijk ook wel wat suikertjes …
Gebruik gerust de weekplanners die je op mijn website vindt, maar ook een eenvoudig schriftje kan volstaan, waar jij je goed bij voelt. Gewoon voor jezelf, net zoals je je uitgaven soms eens grondig moet bekijken 😉

Ik vond het zelf alvast heel confronterend wat ik gedurende één dag allemaal in mijn mond stopte.

Kom je daarna mijn volgende blog lezen om te bekijken wat je al goed doet?

Ik schrijf snel een nieuwe blog met een paar simpele adviezen. Sommigen misschien bekend, andere minder.
Niet spieken en alvast doorlezen hé !?