Marie-Lyne kine

Een blog schrijven ?!?

Man wat heb ik dit lang uitgesteld.

Ik kan mijn patiënten iets uitleggen als ze voor me zitten, ja dat doe ik al jaren.

Dan ken ik hun probleem of kom ik dat te weten door ons gesprek, dan hoor ik hun vraag, dan zie ik hun reacties…

Maar goed, ik ben overtuigd want ik wil écht graag meer inzicht creëren in klachten, aandoeningen en vooral in algemene gezondheid zodat je zelf aan het werk kan.

Dus ik ben overstag, ik ga dit proberen neerschrijven.

Stuur me gerust je vragen, tips of opmerkingen.

Ik leer ook graag iets van jou.

Het is mijn bedoeling om jou meer inzicht te geven in wat je zelf kan doen, welke kleine veranderingen je zelf kan uitproberen om je algemeen fitter te voelen, klachten de kop in te drukken en ergerte voorkomen of nog beter, preventief je gezondste zelf te worden. Ik ben nog steeds verbaasd over de hoeveelheid klachten die mensen geregeld hebben,kleine en grote kwalen, maar vooral over het feit dat ze hier vaak héél erg lang mee blijven rondlopen. Heb jij ook zo’n klachtenlijst ?

Ik denk aan constipatie, urineverlies, hoofdpijn, maagpijn, zure oprispingen, opgeblazen buik, knieklachten, nekpijn, slecht slapen, nachtelijk zweten, vergeetachtigheid…. Heel vaak blijven die klachten relatief beperkten ga je hier niet dieper op in. Je hoeft ook niet gek op te kijken als je hoofdpijn hebt na een nachtje feesten of spierpijn na een loopwedstrijd.

Maar klachten die geregeld terugkeren, hoe licht of beperkt ook, kan je best via de oorzaak proberen oplossen. Wat nu af en toe voorkomt, evolueert vaak naar geregeld of continu. Ook lichte pijn kan escaleren of is een voorteken van een aandoening of ziekte. Een paracetamol, een zalfje, een maagtablet… allemaal symptoom bestrijdende middeltjes die wel even de klachten kunnen verlichten, maar de oorzaak niet aanpakken.

Een symptoom is een signaal van je lichaam. Iets verloopt niet zoals het hoort, maar wat is niet altijd even duidelijk. Je lichaam kan dit heel vaak zelf oplossen, mits je het de kans geeft.

Het zelf-oplossend vermogen van je lichaam stimuleren. Klinkt mooi hé ?

Dat is wat ik jou graag wil bijbrengen.